Skip to main content

Και με τη... βούλα η Μαρία Σπυράκη υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

Ανακοινώθηκε επισήμως η υποψηφιότητα της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη με Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης θα είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη.

Την επισημοποίηση του αναμενόμενου έκανε η ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την κ. Σπυράκη. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δήλωσή της η κ. Σπυράκη επισημαίνει: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που μου δίνει να είμαι υποψήφια βουλευτής στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές του 2023. Είναι τιμή για εμένα να συμμετάσχω στη μάχη της παράταξης που είναι σταθερά προσανατολισμένη στον υπεύθυνο πατριωτισμό και το δραστικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας, για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης μας σε κέντρο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, βιωσιμότητας και ευζωίας».

Η κ. Σπυράκη παρότι ενεργή στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αρχίσει να στήνει το πολιτικό γραφείο της στη Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια να το στελεχώνει και να το κάνει πιο ενεργό το τελευταίο διάστημα. Οπότε οι φήμες του προηγούμενου διαστήματος για μεταπήδησή της από το Ευρωπαϊκό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είχαν αποκτήσει και αντικείμενο. Πλέον, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ επιβεβαιώθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν τρέξει το τελευταίο τουλάχιστον ένα έτος περιλαμβάνουν και το όνομά της στους υποψήφιους βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης και δεν είναι μυστικό ότι την κατατάσσουν πολύ ψηλά και πάντως σε εκλόγιμη θέση.

Εξάλλου, από την αρχή του 2022, η ευρωβουλευτής έχει πραγματοποιήσει ή συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, έχει αρθρογραφία και ατζέντα για την περιοχή, την οποία συνδύασε με τα θέματα ενασχόλησής της στην Ευρωβουλή και η παρουσία της στην πόλη (και το πολεοδομικό συγκρότημα) έχει πυκνώσει πολύ.