Skip to main content

Και μέλος του Ρουβίκωνα στους 19 συλληφθέντες των Εξαρχείων

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το σχέδιο της ΕΛΑΣ θεωρείται επιτυχημένο γιατί δεν υπήρξαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά μονάχα στα Εξάρχεια.

Και ένα μέλος του Ρουβίκωνα περιλαμβάνεται στους 19 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια σε Πολυτεχνείο και Εξάρχεια στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είναι 28 χρονών και παλαιότερα έχει προσαχθεί για ανάμιξη στις ενέργειες της αναρχικής ομάδος.

Οι υπόλοιποι 18 συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και πέντε αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους και ένας 16χρονος.

Σημειώνεται ότι στην αστυνομία το σχέδιο που εφαρμόστηκε θεωρείται επιτυχημένο γιατί δεν υπήρξαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως λένε αστυνομικές πηγές αυτό που ήθελε η ΕΛΑΣ ήταν να ολοκληρωθεί ομαλά η πορεία και οι «μπαχαλάκηδες» να περιοριστούν στα Εξάρχεια χωρίς να υπάρξουν εικόνες με κατεστραμμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Παράλληλα, θέση για τη σύλληψη του μέλους του Ρουβίκωνα πήρε διαδικτυακά ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος της ομάδος όπου σε ανάρτησή του στο Facebook υπογραμμίζει πως ο συλληφθείς χτυπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ με τα γκλοπ ανάποδα συμπληρώνοντας πως το «μήνυμα ελήφθη».