Skip to main content

Και το όνομα αυτού... My Thessaloniki - Τα νέα airbus της Sky Express (φωτο+vid)

«My Thessaloniki» είναι το όνομα που έδωσε και επίσημα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στο νέο airbus της Sky Express.

Το όνομα της Θεσσαλονίκης φέρει από σήμερα το ένα από τα νέα airbus με τα οποία η εταιρεία Sky Express ενίσχυσε το στόλο της, ανοίγοντας φτερά για νέους προορισμούς.

My Thessaloniki είναι το όνομα που του έδωσε και επίσημα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παράλληλα εγκαινίασε και το νέο lounge της εταιρείας στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου Μακεδονία.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα από τα έξι νέα airbus τύπου Α320 neo, τα οποία προμηθεύτηκε μαζί με άλλα έξι καινούργια ATR 72600, επενδύοντας ύψους 150 εκ. ευρώ. Με τα νέα airbus η εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις εξωτερικού από την Αθήνα για συνολικά δέκα προορισμούς, διατηρώντας παράλληλα το δίκτυο των 34 προορισμών του εσωτερικού. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, η Sky Express προσφέρει απευθείας συνδέσεις με Ηράκλειο και Αθήνα και από εκεί για όλους τους προορισμούς του εσωτερικού, αλλά και πτήσεις τσάρτερ για διάφορους προορισμούς.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιάννης Γρύλος, η Sky Express βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως με τα 12 νέα αεροσκάφη που αγόρασε μέσα στον τελευταίο χρόνο. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας», είπε, προσθέτοντας πως η εταιρεία έχει τον νεότερο και πιο πράσινο στόλο στην Ελλάδα. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ικανοποιητική η πληρότητα της εταιρείας, η οποία συνεχώς δυναμώνει τη σχέση της με τη Θεσσαλονίκη.

Στη σύντομη ομιλία του ο υπουργός ανέφερε πως η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση έχει στόχο αφενός να καταδείξει ότι η πόλη είναι σε πρώτη προτεραιότητα και αφετέρου να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει πάρει «τη δύσκολη απόφαση» να στηρίξει ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, ο οποίος επλήγη σημαντικά από την πανδημία, αλλά είναι κρίσιμος για την οικονομία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε πως είναι σημαντικό για μία πόλη να πετάει στον κόσμο με το όνομά της στα φτερά ενός αεροσκάφους, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι, αν μία πόλη δεν έχει δυνατότητα να επικοινωνεί, είναι εσωστρεφής και πως η περιφέρεια θα είναι κοντά και θα βοηθά με όσες δυνατότητες διαθέτει όποιον επιχειρηματία επιχειρεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο CEO της Fraport, Αλεξάντερ Ζίνελ, ο οποίος τόνισε πως είναι προνόμιο και τιμή να γίνεται εδώ η τελετή ονοματοδοσίας, μόλις δύο μήνες μετά τα εγκαίνια του νέου τέρμιναλ του αεροδρομίου.