Skip to main content

Καίει σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στην Εύβοια - «Δύσκολη φωτιά, ισχυροί άνεμοι» (φωτο+video)

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Γάιας στην Εύβοια, είναι 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στον Κρεμαστό Εύβοιας με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Γάιας στην Εύβοια, είναι 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.



Δύσκολη φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

«Έχει δημιουργήσει τρία μέτωπα»

«Ελπίζουμε, στο λίγο χρόνο που απομένει τα εναέρια μέσα να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς», τόνισε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Δήμας, σημειώνοντας ότι «μέχρι αυτήν την ώρα όλα τα εναέρια και τα επίγεια μέσα επιχειρούν» αλλά ιδιαίτερα σε ότι αφορά «τις δυνάμεις από το έδαφος είναι δύσκολο να πλησιάσουν το σημείο που μαίνεται η φωτιά γι’ αυτό όλοι μας κοιτάμε προς τον ουρανό».

«Ήδη αυτήν την ώρα η φωτιά έχει δημιουργήσει τρία μέτωπα, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί».

«Συνήθως τις βραδινές ώρες η ένταση των ανέμων πέφτει. Σήμερα βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και μας περιμένει μία εφιαλτική νύχτα», δηλώνει ο κ. Δήμας, τονίζοντας ότι «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές» και ότι «προληπτικά προωθήθηκε η εκκένωση στο χωριό Κρεμαστός».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πεζοπόρα τμήματα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα που έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Πηγή φωτογραφιών-βίντεο: evima.gr