Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
x

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 22:00 - ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

Από τις 22:00 έως τις 5:00 δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας σε κάθε γειτονιά.

Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά θα αποχαιρετίσουμε το 2020, καθώς τα κλασικά πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν δίνουν φέτος τη θέση τους στα... κεκλεισμένα των θυρών.

Όπως και τα Χριστούγεννα, οι συναθροίσεις στα σπίτια δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα εννέα άτομα, ενώ ισχυρές είναι οι συστάσεις για την τήρηση αποστάσεων.

Από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται.

Άλλωστε, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι για τη μετάβασή τους σε ρεβεγιόν οι πολίτες πρέπει να στέλνουν sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο για την επιστροφή.

Οσον αφορά σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα. Η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ