Skip to main content

Κεντρική Μακεδονία: Πρόστιμα σε καταστήματα - Είχαν πελάτες χωρίς πιστοποιητικό

Πρόστιμα σε οκτώ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Μακεδονία για παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού.

Οκτώ συνολικά καταστήματα στην Κεντρική Μακεδονία δέχθηκαν πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Σάββατο 31 Ιουλίου.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε κέντρο διασκέδασης στη Χαλκιδική, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Παράλληλα, επιβλήθηκε 15ήμερης αναστολή λειτουργίας.

Για την ίδια παράβαση, πρόστιμο 2.000 ευρώ έκαστως επιβλήθηκε σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ημαθία με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας ενώ και στη Χαλκιδική επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.000 ευρώ έκαστως, σε δύο καφέ-μπάρ αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Ακόμη, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη και επέβαλε 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος καφέ μπαρ στο Κιλκίς, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Ανάλογο, 2.000 ευρώ πρόστιμο, επιβλήθηκε σε καφενείο στην Ημαθία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Ενώ στις Σέρρες, 300 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε κατάστημα καφέ μπαρ, για μη ανάρτηση πινακίδας «COVID FREE».