Skip to main content

ΚΕΠ Υγείας δήμου Παύλου Μελά: Νέος κύκλος webinars «Αγωγή Υγείας για Παιδιά»

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για κύρια νοσήματα.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 18:30μ.μ. με πρώτο θέμα τα «Ατυχήματα» και χρονική διάρκεια 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση).

Το σεμινάριο αποτελείται συνολικά από 3 ενότητες, με τις επόμενες δύο να έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο δίμηνο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν και με θέματα τις «Εξαρτήσεις» (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά) και την «Εφηβεία» (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την πρόληψη.

Για παρακολούθηση του σεμιναρίου την Τρίτη 20/4/2021 στις 18:30, παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/92398588636

Webinar ID: 923 9858 8636

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Πληροφορίες
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά
Αγίας Μαρίνης 4, Πολίχνη
Τηλ. 2310 609380
Email: kepygeias@pavlosmelas.gr
ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ