Skip to main content

ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ: e-εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ για τη δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» του ΕΠΑνΕΚ

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ερωτήσεις-Απαντήσεις & Χρήσιμες επισημάνσεις για την ορθή υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020: "Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων"» συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα στις 18:00 η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, με χωρική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ (Παράρτημα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Join Zoom Meeting στον σύνδεσμο:  

https://zoom.us/j/94871385640?pwd=U0toVzhJRU9SMHlPSVliRWFmeG1BZz09

Οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να συμπληρώσουν το αργότερο μέχρι τις 27/6/2021, η παρακάτω Φόρμα Εγγραφής για την τήρηση σειράς προτεραιότητας και την υποβολή ερωτημάτων που αφορούν στη Δράση προκειμένου να απαντηθούν στη διάρκεια της  εκδήλωσης.

Φόρμα Εγγραφής

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων (αποκλείονται τα  πάσης φύαεως νομικά πρόσωπα) που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων και με σκοπό την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των δικηγορικών γραφείων προκειμένου οι δικηγόροι να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (Δημόσια Δαπάνη) της Δράσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, , με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Koινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα www.ependyseis.gr.  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 16/6/2021 και ώρα 13:00 και η καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι στις 30/7/2021 και ώρα 15:00.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρη αίτηση χρηματοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

α) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, info@e-kepa.gr).
β)  στην ANKO (τηλ. 24610-24022, www.anko.gr και lpapaterpou@anko.gr, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας).