Skip to main content

Κεραμέως από Θεσσαλονίκη: Ακολουθούμε τη διεθνή τάση στη λειτουργία των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν στον αγιασμό του 87ου δημοτικού, ο οποίος τελέστηκε με αντιπροσωπεία μαθητών.

Με την ευχή η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά και με ασφάλεια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καλωσόρισε τους μαθητές του 87ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η υπουργός Παιδείας παραβρέθηκε στον αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε στην αυλή, με αντιπροσωπεία μαθητών και με τις απαιτούμενες αποστάσεις.



Απευθυνόμενη προς τους μαθητές η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Θέλω να ευχηθώ μια πολύ καλή σχολική χρονιά για όλους. Να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τα παιδιά, στους δασκάλους σας, στους γονείς σας, στα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί όλοι φροντίζουν ούτως ώστε να έχετε το πιο ασφαλές περιβάλλον στο σχολείο. Φέτος θα αλλάξουν πράγματα στο σχολείο, θα έχετε νέα μαθήματα όπως ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος για να σας δώσουν ακόμα περισσότερα ερεθίσματα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης αλλά και στους γονείς που παρακολουθούν με αγωνία την πρώτη μέρα στο σχολείο. Να ευχηθώ και πάλι καλή σχολική χρονιά, με ασφάλεια πάνω από όλα και ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι». Μάλιστα η υπουργός ρώτησε τα παιδιά αν χαίρονται που γύρισαν στο σχολείο με αυτά να απαντάνε ένα μεγάλο ναι.



Εξερχόμενη του σχολείου η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Ξεκινάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Έχουμε τους εκπαιδευτικούς που είναι εμβολιασμένοι άνω του 80% αν βάλουμε και το ποσοστό που έχει ήδη νοσήσει, το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο. Έχουμε μια τεράστια κάλυψη που δεν είχαμε πέρυσι, έχουμε ένα αυξημένο πρωτόκολο σε σχέση με πέρσι. Όταν προκύπτει κάποιο κρούσμα η ειδική επιτροπή έχει εισηγηθεί πάρα πολλά αυξημένα εργαστηριακά και αυτοδιαγνωστικά τεστ. Αν υπάρξει κρούσμα μέσα σε τμήμα τα παιδιά που είναι κοντά στον μαθητή θα κληθούν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα. Ακολουθούμε τη διεθνή τάση που υπαγορεύει χρήση μάσκας, δυνατότητα εμβολιασμού και παρά πολλά τεστ, τα οποία θα είναι δωρεάν από το κράτος».



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που παραβρέθηκε στον αγιασμό ευχήθηκε αυτή η χρονιά να είναι κανονικότερη από τις υπόλοιπες, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο τέλος του σχολικού έτους θα λήξει και η περιπέτεια του κορωνιού. «Ο δήμος Θεσσαλονίκης όλο αυτό το διάστημα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υποδομές. Θα είμαστε δίπλα στις σχολικές επιτροπές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Εύχομαι τα παιδιά να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να έχουν μια πετυχημένη χρονιά».



Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου τόνισε ότι η φετινή χρονιά συμβολίζει την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα για τους μαθητές, σημειώνοντας ότι ο δήμος έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να σχολεία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Γκρίνια από γονείς για τα μέτρα λόγω της παρουσίας Κεραμέως

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 87ο δημοτικό σχολείο, εξαιτίας της παρουσίας της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Από νωρίς περιμετρικά του σχολείου βρισκόταν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ λίγο πριν έρθει στο σχολείο η υπουργός, αστυνομικοί καλούσαν τους γονείς που βρισκόταν στα πεζοδρόμια από την πλευρά της εισόδου του σχολείου, να απομακρυνθούν.

Μάλιστα, απαγόρευαν να βρίσκεται οποιοσδήποτε μπροστά στην είσοδο εκτός από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, γεγονός που προκάλεσε γκρίνια σε αρκετούς γονείς.

Νωρίτερα κατά την προσέλευση των παιδιών σημειώθηκε συνωστισμός, με γονείς και παιδιά να στριμώχνονται μέχρι να επιδοσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και να μπουν στις αίθουσες.