Skip to main content

Κεραμέως: Χωρίς κριτήρια η εισαγωγή στο ολοήμερο σχολείο έως τις 6 το απόγευμα

Πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να προσληφθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία λόγω της επέκτασης του ωραρίου τους.

Στα κοινωνικά οφέλη για τις ελληνικές οικογένειες αλλά και στα μορφωτικά για τους μαθητές των σχολείων εστιάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εξειδικεύοντας την απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών έως τις 6 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα συνεδρίου για το δημογραφικό ζήτημα.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αναμένεται να εξειδικεύσει το μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η διεύρυνση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου (που σήμερα είναι έως τις 4 μ.μ.) θα αφορά συνολικά 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες από την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν επιπλέον 3.300 εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός θα προστεθεί στους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών -το υπουργείο έχει ζητήσει περί τις 10.000, αλλά ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από την κατανομή των κονδυλίων ανά υπουργείο- και τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς τυχόν οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η οικογένεια του μαθητή.

Τις επιπλέον ώρες στο σχολείο οι μαθητές θα κάνουν δημιουργική γραφή, εικαστικά κ.ά.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το μέτρο θα ανακουφίσει τις οικογένειες των παιδιών, αφού σχεδιάστηκε έτσι ώστε το σχολείο να τελειώνει την ώρα που ολοκληρώνονται τα εργασιακά ωράρια και κάποιος εκ των δύο γονιών μπορεί να πάρει το παιδί από το σχολείο.