Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΑΜΠΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα συζητηθεί έντονα το θέμα του περαιτέρω εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που σήμερα φτάνει στο 75%

«Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η δια ζώσης εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Διαβάστε: Κεραμέως: Κανονικά από τον Σεπτέμβριο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Πρόσθεσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα συζητηθεί έντονα το θέμα του περαιτέρω εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που σήμερα φτάνει στο 75% και μετά θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες αν θα ληφθεί απόφαση να γίνει υποχρεωτικός.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας στο skai.gr ανέφερε ότι συζητείται τι θα γίνει και με τους φοιτητές και ένα από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές.

Δήλωσε επίσης ότι στην συνάντηση  που θα έχει με του πρυτάνεις θα εξετάσουν τρόπους για την δια ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών. Δεν είναι επιλογή μας οι ανεμβολιαστοί φοιτητές να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης -είπε- αλλά να προσέρχονται στην διδασκαλία με rapid test ή μοριακά και όχι, self test.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι σημαντικό ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μαθητών άνω των 15 ετών και συζητείται να αρχίσει ο εμβολιασμός και για τους μαθητές  από 12 ετών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ