Skip to main content

Κεραμέως για Κολωνό: Η μητέρα έλεγε ότι το παιδί ήταν άρρωστο για να καλύψει τις απουσίες

«Στο δημοτικό η μητέρα της έλεγε ότι το παιδί ήταν άρρωστο για να καλύψει τις απουσίες», είπε για τη 12χρονη η υπουργός Παιδείας.

Για έξαρση της βίας μετά την πανδημία, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι τα σχολεία έχουν στελεχωθεί με 3.000 ψυχολόγους. «Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να μιλούν σε ειδικούς», είπε.

Η ίδια αναφέρθηκε στον σύμβουλο σχολικής ζωής, το νέο μέτρο που εφαρμόζεται στα σχολεία της χώρας.

Αναφερθείσα στην υπόθεση του Κολωνού, με την εκπόρνευση και τον βιασμό της 12χρονης, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, μίλησε για μια μαθήτρια που είχε φέτος μόνον μια απουσία, ενώ πρόσθεσε: «Στο δημοτικό η μητέρα της έλεγε ότι το παιδί ήταν άρρωστο για να καλύψει τις απουσίες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις φοιτητικές εστίες, προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου των φοιτητικών εστιών «μετά την επιτυχημένη επέμβαση της ΕΛΑΣ», όπως είπε. Μίλησε ακόμη για ριζική ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών στου Ζωγράφου. «Φτιάχνουμε νέες φοιτητικές εστίες σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ακόμη. Η ίδια μίλησε και για αύξηση του στεγαστικού επιδόματος αναδρομικά.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «άνοιγμα» της Ελλάδας στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Ως προς τα κενά στα σχολεία, ανέφερε ότι αυτά υπάρχουν κυρίως λόγω ασθενειών, σημειώνοντας ωστόσο πως καλύπτονται.