Skip to main content

Κεραμέως: Οι διατάξεις καλύπτουν τους εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών γονέων

Η υπουργός Παιδείας καταδίκασε τις μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών από γονείς τονίζοντας ότι υπάρχει διάταξη που τους καλύπτει πλήρως.

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες.

Σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος, τόνισε η Υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.

Όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα  ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.