Skip to main content

Κερατσίνι: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια της 8χρονης

Άρση βιντεοληπτικού υλικού από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η οικογένεια.

Κατατέθηκε η μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια της μικρής Όλγας η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν σφηνώθηκε σε συρόμενη μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι. Παράλληλα, η οικογένεια μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μπαρκαγιάννη κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία για άρση του βιντεοληπτικού υλικού των τελευταία δέκα ημερών από τις κάμερες που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου καθώς θεωρεί ότι η 8χρονη γνώριζε ότι υπήρχε φωτοκύτταρο στην πόρτα και πήγαινε εκεί για να παίξει, όπως και άλλα παιδιά.

Γεγονός, που σημαίνει, όπως πιστεύει η οικογένεια, από αυτό το υλικό θα φανεί αν εσκεμμένα η εταιρεία αφαίρεσε το φωτοκύτταρο για να μην μαζεύονται παιδιά και παίζουν με το άνοιγμα και κλείσιμο της συρόμενης μεταλλικής πόρτας βάρους σχεδόν ενός τόνου.

 Παράλληλα, η οικογένεια με αίτημά της στην Εισαγγελία ζητά την άρση βιντεοληπτικού υλικού από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου καθώς πιστεύει ότι το μοιραίο απόγευμα δεν αποχώρησαν όλοι οι εργαζόμενοι, ύστερα από εντολή που πήραν, αλλά κάποιοι έμειναν και κρύφτηκαν μέσα στο εργοστάσιο και κανείς δεν άνοιξε την πόρτα όση ώρα προσπαθούσε η αστυνομία να απεγκλωβίσει την 8χρονη.

Επίσης η οικογένεια ζητά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου από όλους, δηλαδή από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις έδωσε εντολή να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι μετά το τραγικό περιστατικό, μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο, καθώς και από την εσωτερική τηλεφωνική γραμμή του εργοστασίου ώστε να διαπιστωθεί ποιοι μίλησαν με ποιους.

Τέλος η οικογένεια κατέθεσε άλλα δυο αιτήματα στην Εισαγγελία με το ένα να αφορά την λίστα εισόδου και εξόδου των ατόμων του εργοστασίου, αλλά και αίτημα ώστε το ΕΚΑΒ να καταθέσει επίσημο έγγραφο για το ποιος τους κάλεσε, πότε και τι του αναφέρθηκε.

Μιλώντας στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης Όλγας ανέφερε: «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, το χρέος της υποστήριξης κατηγορίας έχει ολοκληρωθεί πλέον αναμένουμε την έγκριση των αιτημάτων μας από την Εισαγγελία. Τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή απονομή δικαιοσύνης».

Πηγή: protothema.gr