Skip to main content

Καιρίδης: Πιθανό το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος στον Έβρο

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο Ερντογάν έχει δείξει ότι δεν σταματά και πως υπάρχει το ενδεχόμενο για νέο μεταναστευτικό κύμα στον Έβρο

Ένα σημαντικό λόγο που καθιστά πιθανό το σενάριο νέου μεταναστευτικού κύματος στον Έβρο από τα τουρκικά εδάφη εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής διεθνών σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.

«Οπωσδήποτε ο Ερντογάν έχει δείξει ότι δεν σταματά, υπάρχει ενδεχόμενο για νέο μεταναστευτικό κύμα στον Έβρο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, ο βασικά πληττόμενος από την πτώση της τουρκικής οικονομίας είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που δουλεύουν στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας ως αδήλωτοι, με μαύρη εργασία. Πρόκειται για 4 εκατ. περίπου ενδεχομένως και 5 εκατ. ανθρώπους, οι οποίοι ξεχνάνε τις μερικές δεκάδες λίρες που βγάζανε μέχρι χθες διευκρίνισε.

«Η απόφαση της Γερμανίας να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο είναι πολιτική η απόφαση της Μέρκελ» είπε. «Αντίστοιχη απόφαση παίρνει κι η Ρωσία ο βασικός τροφοδότης του τουρκικού τουρισμού με 6 εκατ. Ρώσους τουρίστες, και η λίρα έχει αρχίσει την κατρακύλα» πρόσθεσε. Σχολίασε πάντως ότι ο Ερντογάν σημειώνει επιτυχία στη Λιβύη.

Για το λεγόμενο φράχτη του Έβρου ο βουλευτής εξήγησε ότι δεν πρόκειται για απλό φράχτη, αλλά για ένα περίπλοκο έργο, ακριβό, μεγάλο, με παράλληλα υδραυλικά έργα για τον ποταμό.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει την τουρκική επιθετικότητα, ευρωτουρκική διαφορά.