Skip to main content

Κέρκυρα: Μετέφεραν τα ναρκωτικά ακόμα και μέσα σε… ζαρζαβατικά

Συμμορία έκρυβε ποσότητες ηρωίνης σε ηλεκτρικές μικροσυσκευές, ακόμα και σε σακουλάκια μέσα σε νωπά τρόφιμα και λαχανικά.

Ένα δίκτυο μεταφοράς ηρωίνης με ασυνόδευτα δέματα από Αθήνα προς Κέρκυρα για διακίνηση στην πόλη και το βόρειο συγκρότημα του νησιού, είχε στήσει συμμορία αποτελούμενη από τρία άτομα ως ηγετικά στελέχη αλλά και αρκετά ακόμα ως «βαποράκια».

Το κύκλωμα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κέρκυρας, συλλαμβάνοντας 8 άτομα ενώ αναζητά ακόμα δύο τα οποία και έχουν ταυτοποιηθεί. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες ένας αλλοδαπός υπήκοος που φέρεται να αποτελούσε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα και δύο Κερκυραίοι που είχαν το ρόλο ο ένας του εισπράκτορα των οφειλών από τις πωλήσεις, και ο άλλος ως διακινητής ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν συλληφθεί και άλλα μέλη του κυκλώματος που διακινούσαν ηρωίνη σε διάφορες περιοχές του νησιού.
Οι ρόλοι εντός του κυκλώματος

Ο αλλοδαπός είχε αναλάβει την αποστολή των ναρκωτικών από την Αθήνα στο νησί των Φαιάκων, είτε με αποστολή ασυνόδευτων δεμάτων με το ΚΤΕΛ ή με μεταφορά τους στις αποσκευές μελών της συμμορίας, που την έκρυβαν σε ηλεκτρικές μικροσυσκευές, ακόμα και σε σακουλάκια μέσα σε νωπά τρόφιμα και λαχανικά!

Μεγάλο δίκτυο από μικροδιακινητές

Στη συνέχεια, οι δύο διακινητές προωθούσαν την ηρωίνη μέσω δικτύου μικροδιακινητών που είχαν αναπτύξει και αποτελούταν από τουλάχιστον 23 άτομα εισπράττοντας στη συνέχεια τα χρήματα, με κέρδη τα οποία και μοιραζόντουσαν με τον αλλοδαπό στην Αθήνα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία ακόμη μέλη της συμμορίας (μεταφορείς ηρωίνης), δύο αλλοδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις Φυλακές.
Οι υποθέσεις

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι υποθέσεις αφορούσαν τον εντοπισμό και σύλληψη:

• ημεδαπής (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 02-07-2020, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων

• αλλοδαπού (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 04-07-2020, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (70) γραμμαρίων

• αλλοδαπού (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 11-08-2020, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων

Τι βρέθηκε στην έρευνα

Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά 443 γραμμάρια ηρωίνης. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν:

• σε ασυνόδευτο δέμα, εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων

• εντός ηλεκτρικής συσκευής (σεσουάρ), ποσότητα ηρωίνης (100) γραμμαρίων

• σε υπαίθρια έκταση κρυμμένα, ποσότητα ηρωίνης βάρους (33) γραμμαρίων

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών που αναζητούνται σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης. Επιπλέον στην δικογραφία με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται 23 ακόμη ημεδαποί.

Πηγή: ert.gr