Skip to main content

Kidot: Οι 6 τύποι της οικογένειας στην εποχή μας

Έχουν περάσει πια οι μέρες που η πυρηνική οικογένεια (μαμά, μπαμπάς και ένα ή περισσότερα παιδιά) θεωρείται η “φυσιολογική” οικογένεια

Στις μέρες μας υπάρχουν διαφορετικοί τύποι της οικογένειας και είναι πλέον αποδεκτοί από τους περισσότερους. Δεν είναι σπάνιο να μεγαλώνει ένα παιδί μόνο με τη μαμά του αντίθετα είναι πιο σπάνιο να μεγαλώνει σε ένα σπίτι με τους ευτυχισμένους παντρεμένους γονείς του καθώς είναι πολύ λιγότερες πια αυτές οι περιπτώσεις.

Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάθε τύπος οικογένειας (υπάρχουν 6 κύριοι τύποι) έχει τη δική του μοναδική δυναμική. Μαθαίνοντας για τον τύπο της δικής σας οικογένειας και σκεπτόμενοι πως επηρεάζει αυτός την δυναμική της οικογένειάς σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε γιατί προκύπτουν κάποια συγκεκριμένα οικογενειακά προβλήματα ή ακόμη και να σας οδηγήσει στην αλλαγή της δομής της οικογένειάς σας. Κοιτάζοντας τον τύπο της οικογένειας και την δυναμική μπορεί επίσης να αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα από τις δυνατότητες και τις αδυναμίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένειά σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Vwoman εδώ.