Skip to main content

Οι Πυραμίδες «μετακομίζουν» στο Mediterranean Cosmos τον Μάρτιο

Το πιο συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο και τις πυραμίδες του Φαραώ ξεκινά την 1η Μαρτίου για τους μικρούς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου!

Στο Mediterranean Cosmos «μετακομίζει» για δύο εβδομάδες ο μαγικός κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες του να εξερευνήσουν από κοντά τις Μούμιες, τους Φαραώ και, γενικότερα, τον αξιοθαύμαστο πολιτισμό που αναπτύχθηκε εκεί πριν από περίπου 4.500 χρόνια, σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Από τη 1 έως τις 16 Μαρτίου, το Mediterranean Cosmos, ο απόλυτος προορισμός για shopping και διασκέδαση για όλη την οικογένεια, διοργανώνει την εκδήλωση “Kids in Pyramids”, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα μεταφέρει τα παιδιά κυριολεκτικά σε άλλη χώρα και άλλη εποχή.

Μέσα από μια ξενάγηση σε 3 σταθμούς και υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδών, οι λιλιπούτειοι επισκέπτες του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγευτικό πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου, να ανακαλύψουν τις μούμιες, τον Τουταγχαμών, να επισκεφθούν τον θρόνο του Φαραώ, να κάνουν ανασκαφές στην άμμο, να αναζητήσουν τον κρυμμένο θησαυρό και να αποκρυπτογραφήσουν τα ιερογλυφικά μέσα από τα πιο ξεχωριστά διαδραστικά παιχνίδια!

Βασικός στόχος της εκπαιδευτικής εκδήλωσης είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών και να τους δώσει με τον πιο βιωματικό τρόπο τα ερεθίσματα για μια πρώτη επαφή με την αρχαία Αίγυπτο και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματά της.

 

Η αξέχαστη εμπειρία στον μαγικό κόσμο της αρχαίας Αιγύπτου, όπου τα παιδιά μπορούν να μετατραπούν σε μικρούς αρχαιολόγους, είναι δωρεάν, καθώς η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Δήλωση συμμετοχών θα γίνεται στην Κόκκινη Πλατεία του εμπορικού κέντρου (επίπεδο 0) και αφορά παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα – Παρασκευή    17:00 – 20:00
Σάββατο        12:00 – 19:00

Στην εκδήλωση μπορούν να ξεναγηθούν κατόπιν κράτησης και σχολεία από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 10:00 – 13:00. (Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Γραφείο πληροφοριών @ Μπλε Πλατεία, 2310489571 – info@medcosmos.gr)