Skip to main content

Kidz Salωn: Ένα κομμωτήριο για παιδιά κάνει το κούρεμα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη

Μια καθηγήτρια αγγλικών με MBA δημιούργησε στην πόλη το πρώτο παιδικό κομμωτήριο, που συνεργάζεται με παιδοψυχολόγο για τους φόβους των παιδιών

Σε εμπειρία παιχνιδιού γεμάτη χρώματα και χαμόγελα θέλησε να μετατρέψει το συχνά… τρομακτικό για τα παιδιά κούρεμα μια καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας το πρώτο αποκλειστικά παιδικό κομμωτήριο της πόλης, το Kidz Salωn. Μάλιστα, η επιτυχημένη πορεία του κατά την τετραετή του λειτουργία κάνει τη δημιουργό του, Ανούς Παπογιάν, να σχεδιάζει και επέκταση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η επαφή της με τα παιδιά, λόγω της προηγούμενης επαγγελματικής της ιδιότητας, αλλά και η ανάγκη της να μοιραστεί λίγο δημιουργικό χρόνο με την κόρη της σε έναν χώρο όπου θα μπορούσαν να απολαύσουν μια κοινή περιποίηση, έδωσαν το πρώτο έναυσμα για την επιχειρηματική της ιδέα, που αποκρυσταλλώθηκε, όταν μέσα από συζήτηση με φίλη της που είχε κομμωτήριο, διαπίστωσε πως δεν υπήρχε μια τέτοια υπηρεσία για τα παιδιά. Όμως το παιδικό κομμωτήριο ήρθε τελικά να πάρει σάρκα και οστά μετά το MBA που έκανε η Ανούς Παπογιάν, το οποίο και άνοιξε το δρόμο για να εκδηλωθούν οι επιχειρηματικές της ανησυχίες.  

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να δημιουργήσει το Kidz Salωn συζήτησε με παιδοψυχολόγους για να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους ένα παιδί αντιδρά στο κούρεμα, ώστε να βρει τρόπους να κάνει την όλη διαδικασία διασκεδαστική. Μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να συνεργάζεται με μια παιδοψυχολόγο, ενώ το προσωπικό του κομμωτηρίου έχει περάσει από σχετική εκπαίδευση για το πώς να φέρεται στα παιδιά.

«Τα παιδιά και ειδικά τα αγόρια συχνά αντιδρούν στο κούρεμα, δεν θέλουν το νερό, δεν ακούν με… ενθουσιασμό τις λέξεις ‘’κόβω’’ και ‘’ψαλίδι’’ και ήθελα αυτό να αλλάξει» λέει στη Voria.gr η Ανούς Παπογιάν, εξηγώντας πως με τις κομμώτριες του Kidz Salωn δίνουν χώρο και χρόνο σε κάθε παιδί ξεχωριστά, δεν το πιέζουν και σε καμία περίπτωση δεν το κουρεύουν με κλάματα.

Εκτός από την εκπαίδευση του προσωπικού, το κομμωτήριο μοιάζει με παιδότοπο και διαθέτει δύο ειδικές καρέκλες-αυτοκινητάκια σε χαρούμενα χρώματα και μία κανονική για μεγαλύτερα παιδιά και τους γονείς –αφού και αυτοί μπορούν να κουρεύονται παρέα με τα… τέκνα τους- ενώ για πολύ μικρά παιδιά δεν υπάρχει καθρέφτης κατά τη διάρκεια του κουρέματος, ώστε να μην επιτείνεται ο φόβος τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το κούρεμα γίνεται ακόμα και έξω από το κομμωτήριο. Και μέσα σε όλα αυτά, τα γλειφιτζούρια, τα αυτοκινητάκια και τα κοκαλάκια με τα οποία φεύγουν τα παιδιά μετά το κούρεμα ή το χτένισμά τους δίνουν έναν ακόμα τόνο παιχνιδιού και διασκέδασης. Το Kidz Salωn, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Παπαζαφειρίου, υποδέχεται παιδιά από… 0 έως 13 ετών.



«Πολλά παιδιά μπαίνουν κλαίγοντας στο κομμωτήριό μας και μετά δεν θέλουν να φύγουν. Αγαπάμε τους μικρούς μας φίλους και θέλουμε να συνδέουν το κομμωτήριο με μια ευχάριστη εμπειρία» εξηγεί η Ανούς.