Skip to main content

Κικίλιας: Από τη Δευτέρα τα νέα εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη (vid)

Θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες

Τις 500.000 θα φτάσουν οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα μέχρι το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τη Δευτέρα, θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του που βλέπει ανθρώπους να προσέρχονται σε εμβολιαστικά κέντρα, σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και σε λίγες ημέρες και, όπως είπε, στα mega center, εκ των οποίων το ένα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες εντός της ΔΕΘ.

Επίσης, τόνισε ότι όλη αυτή η τεράστια υγειονομική επιχείρηση, που είναι πρωτόγνωρη για την χώρα μας και όλο τον κόσμο, γίνεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο υπουργός επιθεωρησε τις νέες φορητές ΜΕΘ, προσφορά της εταιρείας Stoiximan. Όπως είπε, δύο θα στηθούν στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης και μια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα. "Είναι πλήρως εξοπλισμένες, τελευταίας τεχνολογίας, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στην χώρα μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το ΕΣΥ", είπε και και πρόσθεσε :"Σήμερα είμαστε εδώ, στο Γεννηματάς για να ευχαριστήσουμε την stoiximan και όλους τους ιδιώτες δωρητές, γιατί αυτή η τεράστια υγειονομική κρίση έδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί".

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Δασκαλάκης, τόνισε πως είναι μία προσφορά στους πολίτες και στους υγειονομικούς, που δοκιμάζονται από την κρίση.