Skip to main content

Κικίλιας: Επιδότηση για θερμάστρες στα καφέ εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας οι έλεγχοι έχουν αρχίσει, ενώ τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά - Μπόνους θα παίρνουν οι αστυνομικοί που θα κόβουν κλήσεις

Επιδότηση για θερμάστρες σε καταστήματα εστίασης προκειμένου να καπνίζει ο κόσμος έξω αλλά και... επιβράβρευση στους αστυνομικούς που συμβάλλουν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΙ Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει, υπογραμμίζοντας ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου. Πρόσθεσε μάλιστα πως τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

Αναφορικά με την επιβολή του νέου μέτρου από τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση και το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», είπε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ακόμα και σκέψεις για επιδότηση θερμαστρών στις καφετέριες ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάθεται να καπνίζει έξω. Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, οι καφετέριες έχουν τις δομές για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι παλεύει για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το πετύχει.