Skip to main content

Κικίλιας: Με σεβασμό παροτρύνουμε και τους Ρομά συμπολίτες μας να εμβολιαστούν

Ο υπουργός συνομίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και τους παρότρυνε να εμβολιαστούν άμεσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συχνού testing.

Επίσκεψη στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κλιάφα στα Σπάτα Αττικής, όπου από το πρωί κινητή ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διεξάγει rapid test στους κατοίκους, πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο  κ. Κικίλιας συνομίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και τους παρότρυνε να εμβολιαστούν άμεσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συχνού testing με στόχο την ασφάλειά τους.

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού:

Συνομίλησα εδώ με νέα παιδιά, με τις οικογένειές τους. Με πολύ μεγάλη συναίσθηση του καθήκοντος, αγάπη και σεβασμό, θέλουμε να πείσουμε όσο πιο πολλούς συμπολίτες μας γίνεται, για τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού και να έρθουν να εμβολιαστούν.

Η οργανωμένη Πολιτεία θα κοιτάξει και όλα τα επιμέρους ζητήματα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, για τα βασικά στοιχεία τα όποια έχει ανάγκη ένας τέτοιος οργανωμένος καταυλισμός.

Το μήνυμα, όμως, είναι ότι η Covid-19 είναι ένας τεράστιος εχθρός της Δημόσιας Υγείας και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας εδώ – και σε όλη τη χώρα – να τεσταριστούν και να εμβολιαστούν.

Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση γι’ αυτό και θα φροντίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε και σε όλους τους υπόλοιπους καταυλισμούς, όπου υπάρχουν ειδικές ομάδες, να φτάσουμε και να τεστάρουμε και να εμβολιάσουμε.

Παράλληλα, είναι κάτι που βλέπω ότι το ζητούν εδώ οι κάτοικοι της περιοχής, να βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και αυτό είναι σημαντικό.

Στους ανθρώπους αυτούς προέχει η ισονομία και η ισοπολιτεία, τους σεβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τη ζωή τους.