Skip to main content

Κικίλιας: Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 30-44

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως πριν από το τέλος του τρέχοντος μήνα θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και όχι μόνο της AstraZeneca για τους 30-44.

Πριν το τέλος του μήνα θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 30-44, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε ό,τι αφορά στο ερώτημα που τίθεται για το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και όχι μόνο αυτό της AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα των 30-44, αυτό θα γίνει πριν τα τέλη Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη εβδομάδα αρμόδια στελέχη υποστήριζαν ότι τουλάχιστον για την ηλικιακή ομάδα 40-44 η διάθεση όλων των εμβολίων θα αρχίσει εντός του Μαϊου. Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας προς το τέλος του μήνα θα ανοίξει για τη μικρότερη ηλικιακά ομάδα των 30-39.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στις δύο αυτές ηλικιακές ομάδες, 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα η ανταπόκριση των ηλικιακών ομάδων αυτών ήταν εντυπωσιακή, με μαζική είσοδο στο σύστημα και μαζικό κλεισιμό ραντεβού για εμβολιασμό ήδη από τις πρώτες ώρες που δόθηκε η δυνατότητα. Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 45-49 έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.