Skip to main content

Κικίλιας: Προσωπικό κλινικών και ιδιώτες γιατροί στην επόμενη φάση εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών σε νοσοκομεία και γηροκομεία ακολουθούν ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία.

Στη διαβεβαίωση ότι οι γιατροί και οι οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

«Εξ' αρχής και βάσει της προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Έτσι, σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.