Skip to main content

Κικίλιας σε Τσίπρα για AstraZeneca: Δεν ξεστοκάρουμε εμβόλια

«Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν ξεστοκάρουμε», είπε με έμφαση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις (διαβάστε ΕΔΩ) του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, τόνισε ότι «δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», καλώντας τους πάντες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό», ώστε να «επιστρέψουμε σε μια πιο ελεύθερη κοινή ζωή και καθημερινότητα».

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε.

Αναφέρθηκε δε στη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό και γνωστοποίησε ότι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόσθεσε ότι ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς και ότι από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

«Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», διαβεβαίωσε.