Skip to main content

Κικίλιας: Σταυροδρόμι πολιτισμών η Θεσσαλονίκη - Τα συγχαρητήρια σε Ζέρβα (vid)

Η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στο stand του δήμου Θεσσαλονίκης στις εκθέσεις Philoxenia και Ηotelia, στη ΔΕΘ.

Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο stand του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia και Ηotelia.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα λέγονταςότι είναι πολύ δραστήριος, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει μια πολύ σημαντική διάκριση αναφερόμενος στην αναγνώριση της Θεσσαλονίκης από την Unesco ως γαστρονομικός τουρισμός.

«Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών είναι μια πόλη και ένας δήμος που αξίζει να την επισκέπτονται όλοι. Καλούμε τους επισκέπτες όλου του κόσμου να έρθουν εδώ, μέσα από το πολύ όμορφο αεροδρόμιο και το εξαιρετικό λιμάνι μας, να δουν τις ομορφιές, να γευτούν τις εξαιρετικές γεύσεις και τα κρασιά, να ψωνίσουν και να διασκεδάσουν», επισήμανε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας «εμείς ξέρουμε έναν τρόπο, δουλειά, και μετά δουλειά και πάλι δουλειά».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι η συμμετοχή του δήμου σε ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός συμπίπτει με μια πολύ θετική εξέλιξη για τη Θεσσαλονίκη που είναι η αναγνώριση της Θεσσαλονίκης από την Unesco ως γαστρονομικός τουρισμός.

«Αυτό που όλοι ξέραμε για την πόλη μας, τώρα το αναγνωρίζει ένας τόσο σημαντικός οργανισμός αλλά αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα. Χρειάζεται πολύ δουλειά από όλους έτσι ώστε να προωθήσουμε την πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ότι πιο εξωστρεφές κάνουμε και παράλληλα με τις υποδομές η Θεσσαλονίκη να γίνει αυτό που τις αξίζει αυτό που μπορεί να καταφέρει», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Μαζί με τον υπουργό στο stand του δήμου Θεσσαλονίκης στις εκθέσεις Philoxenia και Ηotelia ήταν και ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.