Skip to main content

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για δημοσίευμα Bloomberg: Υπερβολική αντίδραση των αγορών

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνισαν πως η αντίδραση προκλήθηκε από το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τις ελληνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχει ζήτημα με τις ελληνικές τράπεζες, υποστήριξαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας υπερβολικό το σημερινό σφυροκόπημα στο χρηματιστήριο, το οποίο και αποδίδουν σε δημοσιεύματα. «Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα ένα δημοσίευμα του Bloomberg προκάλεσε την υπερβολική αντίδραση των αγορών» σχολίασαν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου, που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα επανάλαβαν ότι δεν εξετάζονται δύο σενάρια από την κυβέρνηση αναφορικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και την περικοπή των συντάξεων, για την οποία υπογράμμισαν πως δεν κρίνεται αναγκαία.

Τόνισαν δε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην υλοποίηση οποιουδήποτε μέτρου (π.χ. φορολογίας) θα επιτύγχανε δημοσιονομικό χώρο της τάξης του 1,3% για να το διαχειριστεί όπως θέλει». Η κυβέρνηση δεν συζητά αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, αλλά κατάργηση του, είπαν.

Οι ίδιες πηγές, πρόσθεσαν πως ότι, όπως προκύπτει και από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αφορά στο 2019, 2020 και 2021 η ελληνική οικονομία καταγράφει υπεραπόδοση και τα τρία έτη.