Skip to main content

Κιλκίς: Εννέα παιδιά αρνητών δεν έχουν πάει σχολείο από την αρχή της χρονιάς

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ενημερώσει εγγράφως και εξαρχής την Εισαγγελία Κιλκίς για την απουσία των μαθητών.

Μπορεί να πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι μαθητές των σχολείων της χώρας να ετοιμάζονται για τις διακοπές των γιορτών, ωστόσο ορισμένα παιδιά δεν έχουν περάσει το κατώφλι του σχολείου τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να υπακούσουν στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Στο Κιλκίς, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι εννέα και η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ενημερώσει εγγράφως και εξαρχής την Εισαγγελία Κιλκίς για την απουσία των μαθητών και το λόγο για τον οποίο συμβαίνει, προκειμένου η Εισαγγελία να πράξει τα νόμιμα.

Κι ενώ έχουν παρέλθει πολλές εβδομάδες από την ενημέρωση, ενέργειες από την Εισαγγελία Κιλκίς έχουν γίνει, όπως τονίσθηκε στο eidisis.gr, αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κανένας γονιός συμπεριφορά. Δεν επέστρεψε στις αίθουσες κανένας από τους εννέα μαθητές, προφανώς διότι οι αρνητές γονείς τους επιμένουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα αποστείλει ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς των εννέα μαθητών σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν βάσει της ως άνω νομοθετικής ρύθμισης.

φωτογραφία αρχείου