Skip to main content

Κιλκίς: Συμμορία έκανε ρημαδιό υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια για καλώδια (vid)

Κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπραξαν 40 κλοπές μετασχηματιστών από υποσταθμούς ηλεκτρισμού, καθώς και κλοπές καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού.

Χειροπέδες σε πενταμελή συμμορία Πακιστανών που προέβαινε σε συνεχείς κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ και δημοτικά αντλιοστάσια σε περιοχές του δήμου Παιονίας και της Γουμένισσας.

Οι άνδρες εντοπίστηκαν το βράδυ της 16 προς 17 Φεβρουαρίου σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς να προσπαθούν να αφαιρέσουν μετασχηματιστή από υποσταθμό ηλεκτρισμού χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, οι οποίοι αρχικά αντιστάθηκαν προσπαθώντας να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη συστηματική κλποπή μετασχηματιστών, καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού από υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπραξαν 40 κλοπές μετασχηματιστών από υποσταθμούς ηλεκτρισμού, καθώς και κλοπές καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού από 4 αντλιοστάσια, η αξία των οποίων, μαζί με τις φθορές που προκάλεσαν, ξεπερνά τις 247.000 ευρώ.

Στον χώρο εντοπίστηκε κρυμμένο το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, το οποίο και κατασχέθηκε.



Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός κόφτης, σιδερολοστός, ιμάντας πρόσδεσης κ.α.) και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και βίας κατά υπαλλήλων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς.