Skip to main content

Κιλκίς: Βρέθηκε νέα τεράστια φυτεία κάνναβης-Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί (vid)

Μια ακόμα καλά οργανωμένη φυτεία κάνναβης είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς τέσσερις Αλβανοί.

Μία ακόμα μεγάλη φυτεία κάνναβης κατάφεραν να εντοπίσουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κιλκίς, η οποία δημιουργήθηκε από την ίδια σπείρα Αλβανών των οποίων η πρώτη φυτεία είχε βρεθεί προ λίγων ημερών σε κοντινή απόσταση.

Αυτή τη φορά η νέα φυτεία αποτελούταν από 1.175 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δύο συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμα ομοεθνών τους.



Στον χώρο βρέθηκε εξοπλισμός για την εκχέρσωση της δασικής περιοχής και για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει αυτοσχέδια ξύλινη καλύβα επιμελώς κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση, στην οποία βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού, τρόφιμα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.



Μέχρι στιγμής από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών, συνολικά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

2.606 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου,

2 κιλά και 91 γραμμάρια κάνναβη,

1 πολεμικό τυφέκιο, 2 πιστόλια και πάνω από 290 φυσίγγια,

φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας,

συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος και

1 όχημα.

Στις έρευνες συμμετείχαν και οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας («Ice»), ανίχνευσης ναρκωτικών («Ακύλας») και εκρηκτικών («Sunny») των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.