Skip to main content

Κίνα: 17 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού και 19 ασυμπτωματικοί

Συνολικά 24 άνθρωποι κρίθηκε ότι ανάρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 237 ασθενείς στην Κίνα,

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 17 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 9 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επαληθεύεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Αυτή είναι η 15η συνεχόμενη ημέρα που δεν ανακοινώνεται κανένα κρούσμα μετάδοσης του ιού στη χώρα. Εντοπίστηκαν εξάλλου 19 ασυμπτωματικοί φορείς, από 4 την προηγουμένη.

Συνολικά 24 άνθρωποι κρίθηκε ότι ανάρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 237 ασθενείς, οι 4 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.048 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.