Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Με φαβορί τον Ανδρουλάκη ο β' γύρος - Τι ποσοστά δίνουν οι bookmakers

Ο ευρωβουλευτής κατέρχεται στην επαναληπτική αναμέτρηση έχοντας ένα σαφές προβάδισμα από τον πρώτο γύρο των εκλογών - Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Με ξεκάθαρο φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη και αουτσάιντερ τον Γιώργο Παπανδρέου διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Ο ευρωβουλευτής κατέρχεται στην επαναληπτική αναμέτρηση έχοντας ένα σαφές προβάδισμα από τον πρώτο γύρο των εκλογών στον οποίο έλαβε 98.431 ψήφους (36,88%) έναντι 74.093 ψήφων (27,97%) του πρώην πρωθυπουργού. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν: Ανδρέας Λοβέρδος 69.411 ψήφους (25,98%), Παύλος Χρηστίδης 8.642 ψήφους (3,25%), Παύλος Γερουλάνος 7.946 ψήφους (2,94%) και Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,92%).

Στο ενδιάμεσο των δύο γύρων δεν έγιναν δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται βέβαιος νικητής. Συγκεκριμένα, στην εταιρεία betshop η επικράτηση του ευρωβουλευτή έχει μηδαμινή απόδοση (1,06), ενώ τυχόν έκπληξη με νίκη του πρώτην πρωθυπουργού έχει απόδοση 8. Παρόμοιες είναι οι αποδόσεις και στο κουπόνι της novibet με τη νίκη του κ. Ανδρουλάκη να δίνει μόλις 1,05, ενώ αυτή του κ. Παπανδρέου να έχει απόδοση 8,50. Μάλιστα η διαφορά τους εκτιμάται τουλάχιστον στο 63% - 37%.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί εμφανίζεται ο κ. Ανδρουλάκης και στο κουπόνι της stoiximan όπου οι αποδόσεις είναι 1,07 για τον ευρωβουλευτή και 7 για τον πρώην πρωθυπουργό. Τα ποσοστά τους εκτιμώνται στο 62% - 38%, ενώ όσον αφορά τον αριθμό των ψηφοφόρων εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στην περιοχή λίγο πάνω από τις 200.000.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν κρίσιμη παράμετρο τον αριθμό όσων θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες καθώς επιθυμούν να διατηρηθεί ο αέρας της μεγάλης προσέλευσης της προηγούμενης Κυριακής. “Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε τις 270.000 της 5ης Δεκεμβρίου, ωστόσο θα ήταν πολύ σημαντικό να ξεπεράσουμε τις 200.000”, σημειώνει μέλος της ΕΔΕΚΑΠ, της επιτροπής η οποία έχει την ευθύνη των εκλογών.

Σημειώνεται ότι στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Όπως διευκρινίζεται από την ΕΔΕΚΑΠ οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ασχέτως πού ψήφισαν κατά τον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά το ατομικό τους στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), ενώ δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν εκ νέου κάποιο ποσόν.

Οι δύο σημερινοί μονομάχοι στον πρώτο γύρο των εκλογών στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης έλαβαν: