Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Πανηγυρίζει ο Σταϊκούρας με έλλειμμα σχεδόν μισό δισ. πάνω από το στόχο

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών «πανηγυρίζει υποστηρίζοντας ότι πήγε καλά η οικονομία την ώρα που το 2020 είχε απώλεια 15 δισ. ευρώ».

«Πανηγυρίζει ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ότι πήγε καλά η Ελληνική Οικονομία την ώρα που το 2020 είχε απώλεια 15 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της και ενώ ήδη από τον πρώτο μήνα του 2021 έχουμε σοβαρές αποκλίσεις του Προϋπολογισμού . Το έλλειμμα διαμορφώθηκε περίπου μισό δισεκατομμύριο πάνω από το στόχο, με τις απώλειες φορολογικών εσόδων στα 326 εκ. ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζει ότι είχε επισημάνει από την έναρξη της πανδημίας ότι η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικονομία. «Αν είχαν υιοθετήσει τις προτάσεις μας για γενναία και στοχευμένα μέτρα ,είναι σίγουρο ότι η κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα ήταν πολύ καλύτερη», αναφέρει.

Επίσης, ζητεί εξηγήσεις από τον κ.Σταϊκούρα για τον παράδοξο, όπως επισημάνει το ΚΙΝΑΛ, ισχυρισμό του ότι η Ελλάδα το 2020 πήρε μέτρα που είναι μεγαλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο ,αλλά παρόλα αυτά αντιμετωπίζει από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιτακτική είναι η αλλαγή πορείας το 2021 από την κυβέρνηση, υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ. Επιτέλους πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι η αλλαγή πορείας το 2021 είναι επιτακτική.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση μέσα και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και απαιτεί να συζητηθεί στη βουλή, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση κωφεύει και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.

«Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή με μειωμένα εισοδήματα και η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορούν να περιμένουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.