Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά πλαφόν σε τιμολόγια ρέυματος και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο Πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν», σχολίασε αιχμηρά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, για τίς δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις επιστροφές του power pass.

O κ. Μάντζος σημείωσε τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας «ξεχνώντας» ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Επικρίνει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα.

«Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.