Skip to main content

Κίνδυνοι λουκέτων για τα βενζινάδικα-Πωλήσεις… χειμώνα στο πετρέλαιο

Πρόβλημα σε σημεία, όπως τα νησιά, αστικές περιοχές, περιοχές με ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως η Ξάνθη και η Καστοριά.

Η μεγάλη πτώση του τζίρου στη βενζίνη από την ημέρα που ξεκίνησε το lockdown και κυμαίνεται μεταξύ 70% και 85% κάτι που σημαίνει ότι πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων κινδυνεύουν με λουκέτο όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, λίγο καλύτερα ήταν τα πράγματα στο πετρέλαιο κίνησης, καθώς η μείωση κυμάνθηκε από 50% έως 60%-65% εξηγώντας ότι «σώζεται λίγο η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές, που δουλεύουν τα τρακτέρ».

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο πετρέλαιο θέρμανσης: «Εκεί έχουμε μια αύξηση γιατί η συγκυρία ήταν τέτοια, γιατί έπεσε η τιμή. Γεμίζουν οι πελάτες μας, αποθεματοποιούν για του χρόνου. Εμείς έχουμε πωλήσεις, περίπου, ενός πολύ κρύου μήνα του χειμώνα.»

Ο κ. Κιούσης εξέφρασε τους φόβους του για ενδεχόμενα λουκέτα και σε πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς «υπάρχουν περιοχές, όπως νησιά, που δεν κάνουν τίποτα, αστικές περιοχές, περιοχές με ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως Ξάνθη και Καστοριά».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε έχουμε κλείσει τα πλυντήρια εδώ και ένα μήνα . Δειλά - δειλά τώρα οι συνάδελφοι ξεκινάνε και πλένουν κάποια εξωτερικά. Οπότε 80% πτώση των πωλήσεων, κλειστά τα πλυντήρια , κλειστά τα λάδια, δεν κυκλοφορεί ο κόσμος, δεν ψωνίζει, δεν μπαίνει μέσα στα καταστήματά μας, πώς να μείνουμε ανοιχτοί; Το μοναδικό που μας δίνει μια μικρή ρευστότητα, αναπάντεχη μπορώ να πω, είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, όμως, υπάρχουν 1.200 πρατήρια, περίπου, πανελλαδικά, από τα 5.200, που δεν κάνουν διανομή πετρελαίου θέρμανσης.»