Skip to main content

Κίνηση Πολιτών σε Μενδώνη για αρχαιότητες: Κάθε άδικο μετονομάζεται σε δίκαιο

Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού.

Ανακοίνωση για την επίσκεψη - ξενάγηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Διαβάστε ακόμη: Διαμαρτυρία με πλακάτ στον σταθμό Βενιζέλου για την επίσκεψη Μενδώνη-Καραμανλή

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση της Κίνησης, «πεπεισμένοι πλέον ότι κάθε άδικο μετονομάζεται τεχνηέντως σε δίκαιο και δικαίωσή σας και κάθε δίκαιη απαίτηση του θεσσαλονικιώτικου λαού σε αντιπαλότητα και πρόβλημα, σας «καμαρώσαμε» σήμερα, εσάς τους υπουργούς της κυβερνητικής προόδου και ανάπτυξης του τσιμέντου, να επισκέπτεστε τη μοναδική αξία της πόλης Θεσσαλονίκης στον τρέχοντα χρόνο: το πολιτισμικό, οικονομικό, ιστορικό και πασιφανές για το δυναμικό του περιεχόμενο αρχαιολογικό τοπίο του σταθμού μετρό της Βενιζέλου».

Η Κίνηση απευθυνόμενη στην υπουργό Πολιτισμού τονίζει ότι «ήρθατε στην πόλη μας αποφασισμένοι να το κομματιάσετε χρησιμοποιώντας προσχήματα και αγνοώντας τις παραδοχές της οριακής και πανίσχυρης μειοψηφίας του δικαστηρίου και λέξη δεν είπατε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής έως το 2023, χρονικό όριο που περιπαθώς διακηρύσσατε πλανεύοντας τους ακροατές σας, που όμως οι ίδιοι από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων ομολογήσατε ότι δεν ισχύει».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι «εκμεταλλευόμενοι τη θερινή ραστώνη και τη λαχτάρα των ανθρώπων να ξαναζήσουν μετά από τον πολύμηνο αποκλεισμό της αρρώστιας, ξεναγηθήκατε από τον εργολάβο-αδελφό του μέλους του ΚΑΣ- που διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι ήταν μόνον σύμβουλος, ενώ αυτός θα αναλάβει τον τεμαχισμό- αντί να ζητήσετε από τους αρχαιολόγους - ανασκαφείς της περιφερειακής σας υπηρεσίας να σας ενημερώσουν, ιδίως μάλιστα να ξεναγήσουν την πολιτική τους προϊσταμένη που ποτέ δεν είχε επισκεφθεί έως σήμερα την ανασκαφή και δηλώνει αρχαιολόγος μεν, αρχαιοκλάστις δε αναίσχυντα παρουσιάζεται».

Καταληκτικά σημειώνει ότι ήταν «μάταιη φυσικά θα ήταν η συνάντηση με εμάς, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για ποιο λόγο άλλωστε να ξανακούσετε ένα τεκμηριωμένο όχι;».