Skip to main content

Κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, δημοσκόπηση για υποψήφιους βουλευτές

Γύρω στα μέσα Μαΐου πρόκειται να γίνει η εκλογή των νέων νομαρχιακών επιτροπών - Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του γραμματέα

Ως νέα αφετηρία για το Κίνημα Αλλαγής ή όπως αλλιώς θα λέγεται σε κάποιους μήνες από σήμερα, αλλά και ως έναρξη της προετοιμασίας του εν όψει πιθανών πρόωρων εκλογών θεωρείται η προσεχής Κυριακή, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί να γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως νέου αρχηγού. Το ενδιαφέρον, σε αυτήν τη συνεδρίαση, στρέφεται στην πρόταση για το νέο "ψηφιακό κόμμα" την οποία πρόκειται να παρουσιάσει ο Ανδρουλάκης. Όσοι έχουν γνώση των βασικών αξόνων αυτού του πρότζεκτ, μιλούν για ένα σύγχρονο εργαλείο το οποίο συνδυάζει την αποκέντρωση και την εξωστρέφεια και επιτρέπει την απευθείας, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του απλού μέλους με την ηγεσία.

Το νέο αυτό μοντέλο πρόκειται να τεθεί, μάλιστα, άμεσα σε εφαρμογή καθώς το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες με καταληκτικό ορίζοντα το συνέδριο του κόμματος το οποίο προσδιορίζεται κάπου μέσα στον Ιούνιο, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξει προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η Κ.Ε. της Κυριακής πρόκειται να καθορίσει και το χρονοδιάγραμμα αυτών των διαδικασιών. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, αφού οριστικοποιηθεί το ψηφιακό αρχείο των μελών, με βάση πάντα τη δεξαμενή των περίπου 270.000 που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του περασμένου Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσουν οι δημοτικές ολομέλειες αυτοοργάνωσης του κόμματος.

Στη συνέχεια, γύρω στα μέσα Μαΐου, πρόκειται να γίνει η εκλογή των νέων νομαρχιακών επιτροπών. Παρότι μεσολαβούν σχεδόν δύο μήνες, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του γραμματέα στις δύο νομαρχιακές της Θεσσαλονίκης άρχισαν ήδη να κινούνται. Στην Α' ως επικρατέστερος φέρεται ο Ευριβιάδης Ελευθεριάδης ο οποίος είναι μέλος της Κ.Ε. και είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές τον Ανδρουλάκη. Ωστόσο, τη θέση εποφθαλμιούν και άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Τσικουρίκας ο οποίος, μάλιστα, χθες βράδυ είχε και μια πρώτη συγκέντρωση φίλων του, αλλά και ο Παναγιώτης Καρασαββίδης, ο οποίος, πάντως, την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε στηρίξει τον Λοβέρδο.

Τουλάχιστον τρεις είναι, προς το παρόν, οι μνηστήρες για την αντίστοιχη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής στη Β'. Ο νυν Γιάννης Κυανίδης θα επιδιώξει να διατηρήσει το αξίωμα για το οποίο ενδιαφέρονται επίσης ο Κώστας Πατσαλάς ο οποίος ήταν την πρώτη Κυριακή με τον Καστανίδη και τη δεύτερη με τον Ανδρουλάκη και ο Κώστας Καϊκής, από το Καλοχώρι, ο οποίος είχε στηρίξει από την αρχή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μιας και ο λόγος για τη Β' να σας πω ότι τις ημέρες αυτές τρέχει δημοσκόπηση, στοχευμένη στο κοινό του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με πιθανές υποψηφιότητες βουλευτών. Μου λένε ότι το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει περίπου δέκα ονόματα μεταξύ των οποίων του Θανάση Γλαβίνα, νυν διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκ των υποστηρικτών του Ανδρουλάκη, του Κώστα Πετρίδη της Βίκυς Παπαγεωργίου, φυσικά του νυν βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη κ.ά. Το δείγμα της δημοσκόπησης αφορά αποκλειστικά άτομα τα οποία είχαν ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές, όπερ σημαίνει ότι, ο σχετικός κατάλογος των ψηφισάντων όχι μόνον δεν καταστράφηκε, αλλά χρησιμοποιείται κιόλας για ιδιοτελείς σκοπούς.