Skip to main content

Κινητοποίηση αύριο φοιτητικών συλλόγων για την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ

Το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων για την κινητοποίηση είναι στις 19.30 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την επιχείρηση περικύκλωσης του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις καταγγέλουν φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης και καλούν σε κινητοποίηση αύριο στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών έξω από το ΑΠΘ (Video)

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση είναι στις 19.30 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Καταγγέλλουμε την επιχείρηση περικύκλωσης του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις. Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο.

Με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κτλπ, προχωρά στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπαιδεύσουν στο ΑΠΘ, πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Προχωρούμε σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 9/7 στις 19.30 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Καλούμε τον λαό και την νεολαία να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας και να εναντιωθούμε στην ένταση της καταστολής, στην προσπάθεια επιβολής φόβου, ειδικά μπροστά στην μεγάλη απεργία στις 10/6.»