Skip to main content

Κοινό μέτωπο στον δήμο Ωραιοκάστρου για την προστασία του δάσους

Για πρώτη φορά ο δήμος Ωραιοκάστρου, η Πυροσβεστική και το Δασαρχείο ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του δάσους.

«Η προστασία του δάσους είναι ευθύνη όλων μας». Με αυτό το σκεπτικό η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθύνει πρόσκληση προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο, ώστε για πρώτη φορά οι τρεις φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν τις ενέργειές τους με στόχο την προστασία των δασικών εκτάσεων στην περιοχή ευθύνης του δήμου Ωραιοκάστρου.

Την πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου ανέλαβε να υλοποιήσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού, Δαμιανός Ιωδηφίδης, αποστέλλοντας σχετικές προσκλήσεις προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο, που έγιναν άμεσα αποδεκτές.

Ετσι, στις 20 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και αυτοψία στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου από μικτό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και του Δήμου. Στις 3 Ιουνίου ακολούθησε παρόμοια δράση στο δάσος της Δ.Ε. Καλλιθέας και στις 12 Ιουνίου στις δασικές εκτάσεις της Δ.Ε. Μυγδονίας.

«Προχωρήσαμε από κοινού με την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο σε αυτοψίες στο δάσος, για να διαπιστώσουμε σε ποια κατάσταση είναι οι δασικοί δρόμοι. Καταγράψαμε τα προβλήματα των δασικών δρόμων και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας συνέταξε σχετική μελέτη, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε αυτούς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αντιπυρική προστασία", σημείωσε ο Δαμιανός Ιωσηφίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Διευκρίνισε επίσης, ότι θα καθιερωθεί κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να συντονίζονται δήμος Ωραιοκάστρου, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δασαρχείο, με στόχο να ενεργούν από κοινού για την προστασία του δάσους.