Skip to main content

Κοινωνικό Φαρμακείο δήμου Ωραιοκάστρου: Πρόσκληση για αίτηση εγγραφής νέων ωφελουμένων

Σκοπός του προγράμματος του κοινωνικού φαρμακείου είναι η υποστήριξη ευπαθών ατόμων/νοικοκυριών που διαμένουν στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, λειτουργώντας Κοινωνικό Φαρμακείο, στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο», ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη ευπαθών ατόμων/νοικοκυριών που διαμένουν στο Δήμο Ωραιοκάστρου μέσω της παροχής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν και αφορούν ανθρώπους που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

1. Αίτηση εγγραφής
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πρόσφατο)
3. Φωτοτυπία δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Παραμονής σε ισχύ
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (από τον Δήμο) ή αντίγραφο ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντα
5. Ε1 και Ε9 (αντίγραφο) της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (όλων των μελών που διαμένουν στο σπίτι)
6. Εκκαθαριστικό (αντίγραφο) τελευταίας φορολογικής δήλωσης - οικονομικό έτος 2021 (όλων των μελών που διαμένουν στο σπίτι του αιτούντα)
7. Βιβλιάριο Υγείας (φωτοτυπία η πρώτη σελίδα με τα στοιχεία) ή Υπεύθυνη Δήλωση ανασφάλιστου (όλων των μελών που διαμένουν στο σπίτι του αιτούντα)
8. Ιατρική γνωμάτευση (που να φαίνεται η φαρμακευτική αγωγή αν υπάρχει)
Δικαιολογητικά κατά περίπτωση:
9. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών)
10. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών)
11. Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας
12. Βεβαίωση σπουδών για τα προστατευόμενα / εξαρτώμενα μέλη.

Ακολουθούν τα εισοδηματικά κριτήρια:

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ωραιοκάστρου (Βασ. Γεωργίου 23, Ωραιόκαστρο), από την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Δεκεμβρίου 2022 έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Δεκεμβρίου 2022 από τις 09.00 έως 14.00, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καλώντας στο τηλέφωνο 2313304017 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: kfarmakeio1@oraiokastro.gr