Skip to main content

Κοινωνικό Κομμωτήριο για άπορους και άστεγους από τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Η νέα, πρωτοποριακή δομή ετοιμάζεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία καλλυντικών

Τη δυνατότητα να κουρευτούν και να καλλωπιστούν εντελώς δωρεάν θα έχουν από τον Σεπτέμβριο άποροι και άστεγοι στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα, πρωτοποριακή δομή ετοιμάζεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη συμφωνία που έκλεισε ο αντιδήμαρχος Σωκρατής Δημητριάδης με μεγάλη εταιρεία καλλυντικών και ειδών κομμωτηρίου, η οποία θα συνδράμει στο να στηθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα ο χώρος.

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον προσεχή Σεπτέμβριο. Θα στεγαστεί σε κτήριο επί της οδού Ειρήνης, όπου βρίσκονται και άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως το συσσίτιο και το κοινωνικό πλυντήριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Vorial.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης στο έργο της κομμωτικής θα βοηθήσουν εθελοντικά επαγγελματίες του κλάδου.

«Ο χώρος που θα φτιάξουμε, το Κοινωνικό Κομμωτήριο, θα δέχεται άστεγους και άπορους, οι οποίοι θα μπορούν να κουρεύονται και να περιποιούνται τα μαλλιά τους. Θα βγάλουμε άδεια κομμωτηρίου σε συνεργασία με την LOREAL, έχω στείλει σήμερα το αίτημα στην εταιρεία για να μας βοηθήσει, και από τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κομμωτές και οι κομμώτριες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα είναι, όπως σημείωσε ο κ. Δημητριάδης «στο πλαίσιο του street working», δηλαδή εθελοντικά.

«Θα είναι άνθρωποι επαγγελματίες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο» ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας πως «η δημιουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».