Skip to main content

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός-Επικράτησε της ΑΕΚ στον Βόλο

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το 27ο Κύπελλο της ιστορίας τους, ενώ έκαναν και το 18ο νταμπλ αφού κατέκτησαν και το πρωτάθλημα.

O Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος αφού νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με γκολ του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Οι Πειραιώτες, πανηγύρισαν το 27ο Κύπελλο της ιστορίας τους, ενώ έκαναν και το 18ο νταμπλ αφού λίγους μήνες πριν οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν αναδειχθεί Πρωταθλητές Ελλάδος. Η Ενωση, από την άλλη, έχασε τέταρτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου μετά από τρεις ήττες από τον ΠΑΟΚ, τώρα ο Δικέφαλος λύγισε από τον εξαιρετικό Ολυμπιακό.

Το σύνολο του Μαρτίνς έπαιξε εξαιρετική άμυνα και άντεχε στην ασφυκτική πίεση των κιτρινόμαυρων σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του τελικού. Το «χρυσό» γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχε μόλις στο 9' ο Ραντζέλοβιτς, ενώ ο Ελ Αραμπί αστόχησε σε πέναλτι στο 56ο λεπτό.

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός έδειξαν να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, παρότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεκουραστεί ελάχιστα από την προηγούμενη σεζόν. Η Ενωση απείλησε πρώτη με τον Ολιβέιρα να πατά περιοχή, αλλά ο Ολυμπιακό άνοιξε το γκολ στο «άψε-σβήσε». Μια κάθετη του Καμαρά που είδε το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας των κιτρινόμαυρων, έφερε τον Ραντζέλοβιτς σε θέση βολής. Ο νεαρός Σέρβος με περίσσια ψυχραιμία εκτέλεσε στο σωστό timing και νίκησε τον Τσιντώτα, παγώνοντας τους παίκτες του Καρέρα στο 9'. Για το επόμενο πεντάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία, ενώ η άμυνα της ΑΕΚ προσπαθούσε ακόμα να βρει τα βήματά της.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, ο Μάνταλος και ο Λιβάγια ανέβαζαν μέτρα τον Δικέφαλο που είχε περιορίσει τον Ολυμπιακό στο μισό του γήπεδο. Πάντως, οι Πειραιώτες αμύνονταν εξαιρετικά με πολύ στενές τις γραμμές. Η ΑΕΚ βρήκε τις καλύτερες στιγμές στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους, αλλά ο Τζολάκης ήταν σταθερός. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο τέρμα, όταν στο 40΄ο Ελ Αραμπί πέρασε δύο φορές στην ίδια φάση τον Μπακάκη, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε εκατοστά έξω από την εστία του Τσιντώτα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Πίεζε ψηλά τον Ολυμπιακό, αλλά είχε μεγάλα κενά στην άμυνα. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε ένα από αυτά, πέρασε τον Μπακάκη, ο οποίος έκανε τάκλιν για να τον προλάβει, αλλά πήρε μόνο τα πόδια του. Ο Κάιπερς έδιωξε την άσπρη βούλα στο 56' με τον Ελ Αραμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας όμως, έδειξε καλά αντανακλαστικά και απέκρουσε στο κέντρο της εστίας.

Η απόκρουση του Τσιντώτα έδωσε αυτοπεποίθηση στους κιτρινόμαυρους, αλλά όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του, οι δυνάμεις χάνονταν και ο Ολυμπιακό γινόταν περισσότερο συμπαγής στα μετόπισθεν. Η Ενωση είχε κλείσει τους ερυθρόλευκους στα καρέ τους, αλλά δεν έβρισκαν τον χώρο για τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (61' Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (70' Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (61' Αλμπάνης), Ολιβέιρα, Λιβάγια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης - Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης - Καμαρά, Μπουχαλάκης - Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (76' Καφού), Μασούρας - Ελ Αραμπί (90' Φορτούνης).