Skip to main content

Κυπριακό: Με «λύση» τα δύο κράτη θα πάει στη Γενεύη ο Τατάρ

Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος του ψευδοκράτους σημείωσε πως η λύση των δυο κρατών που θα τεθεί στο τραπέζι είναι ένα ιστορικό βήμα.

Τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο προκρίνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Έρσιν Τατάρ, ισχυριζόμενος ότι σε περίπτωση ομοσπονδιακής λύσης η κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων θα «πνίξει» τους Τουρκοκύπριους, που έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση η ισότητα θα παραμείνει στα χαρτιά, υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Κύπρου(TAK) σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με μη κυβερνητικές οργανώσεις ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος σχολίασε το Κυπριακό και την επικαιρότητα.

Ο Τατάρ υπογράμμισε πως συνεχίζονται εντατικά οι προετοιμασίες για την άτυπη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος του ψευδοκράτους σημείωσε πως η λύση των δυο κρατών που θα τεθεί στο τραπέζι είναι ένα ιστορικό βήμα.

Επίσης είπε ότι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η ηγετική θέση της Τουρκίας στην περιοχή και η υποστήριξη της έχουν ανυψώσει τη θέση της ΤΔΒΚ, ο Τατάρ εξέφρασε την πίστη του ότι με τα έργα που θα εκπονηθούν η ΤΔΒΚ θα αναπτυχθεί μέρα με τη μέρα σε όλα τα πεδία.

Πράλληλα έκανε λόγο για άδικα εμπάργκο  που επιβάλλονται στους Τουρκοκυπρίους ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ  και τόνισε πως θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άρση τους

Σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων ανέφερε πως, με αυτό το βήμα μπήκε τέλος στις προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να πάρουν πίσω την πόλη,ενώ πρόσθεσε πως παρά την επιδημία του νέου κορωνοϊού ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 100.000.