Skip to main content

Κύπρος - Κούσιος: Αναποτελεσματικός ο κατευνασμός της Τουρκίας

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, τόνισε ότι οι έκνομες συμπεριφορές της Τουρκίας δεν περνούν, πλέον, απαρατήρητες.

«Για πρώτη φορά οι ευρωπαίοι εταίροι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι οι έκνομες συμπεριφορές της Τουρκίας δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες καθώς και ότι η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας δεν έχει αποτέλεσμα», επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Όπως σημείωσε, αν και η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής είχε αντικείμενο την κρίση στην Λευκορωσία, εντούτοις πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες πήραν το μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την συμπεριφορά της, ενόψει και άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 27 Αυγούστου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Ακούσιος τόνισε ότι όλα είναι στο τραπέζι.

Σημείωσε ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση και συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου και οι προθέσεις των δυο χωρών είναι να υπάρξουν μετρά αποτρεπτικά, που θα έχουν κόστος για την Τουρκία  και θα εμποδίσουν τις παράνομες ενέργειες της.

πηγή: skai.gr