Skip to main content

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάφο – Εκκενώνονται οικισμοί

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των δυνατών ανέμων που πνέουν στο μέρος.

Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κύπρο, σε περιοχή δίπλα στο χωριό Σίμου και μαίνεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας, ενώ μετά από αξιολόγηση, η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα θα προβεί σε προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ.) και θα ενισχυθούν με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν μεμονωμένες κατοικίες. Συνολικά είπε στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την πυροσβεστική υπηρεσία, 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς επαρχίας Πάφου. Ακόμη 4 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και 1 προωθητής γαιών από το Ταμείο Θήρας. Επίσης 1 φορητή μονάδα πυρόσβεσης και 2 προωθητές γαιών από την επαρχιακή διοίκηση.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των δυνατών ανέμων που πνέουν στο μέρος.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς έχει γίνει ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης «Ίκαρος 2».

Η προσπάθεια συνεχίζεται ενώ η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πηγή και φωτογραφία: Καθημερινή Κύπρου