Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΥΠΡΟΣ: «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΡΙΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

«Ναι» στην τρίτη ενισχυτική δόση από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου – Θα χορηγηθεί σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε σήμερα να εγκρίνει την χορήγηση την τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίων κατά του κορωνοϊού για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, αφού το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι νοσηλείες ηλικιωμένων με Covid, κάτι που δείχνει πως έχει μειωθεί το ποσοστό ανοσίας σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού. Για το θέμα είχε ζητηθεί τις προηγούμενες μέρες και γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει νομικό κώλυμα.

Η τρίτη δόση θα αρχίσει να χορηγείται άμεσα σε άτομα άνω των 65 ετών, σε διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος 6 μηνών από την δεύτερη δόση.

Ταυτόχρονα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επαναλειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με φυσική παρουσία σε πληρότητα 2/3 της χωρητικότητας των αιθουσών διδασκαλίας, με απαραίτητη επίδειξη GreenPass από τους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς και το άλλο προσωπικό.

Πηγή: protothema.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ