Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Βαρυσήμαντη σύσκεψη σήμερα το πρωί στη Λευκωσία, με φόντο τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκαλείται σήμερα στις 10:00 π.μ. το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, υπό τον πρόεδρο της χώρας Νίκο Αναστασιάδη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, με φόντο τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επί τάπητος θα τεθούν τα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίασης θα γίνουν δηλώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Τη Δευτέρα, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην τουρκική Navtex για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, τη χαρακτήρισε παράνομη, τονίζοντας ότι περιλαμβάνει τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σημείωσε πάντως ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται από την περιοχή.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα» υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, είπε πως η Ελλάδα πάντα επιδιώκει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Υπενθύμισε εξάλλου πως «άλλο πλέγμα συζητήσεων δεν υπάρχει, πλην της μίας και μοναδικής διαφοράς μας», αναφερόμενος στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ