Skip to main content

Κυριακόπουλος: Βελτιώνεται η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεκάθαρη στρατηγική για διατηρήσιμη κερδοφορία, τόνισε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της τράπεζας.

Την πεποίθησή του ότι η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών βελτιώνεται, τόσο λόγω της συστημικής σταθεροποίησης, όσο και λόγω της προσπάθειας που καταβάλουν οι τράπεζες, εξέφρασε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και chief risk officer της Τράπεζας Πειραιώς, Ευθύμιος Κυριακόπουλος, από το βήμα του 3ου Thessaloniki Forum.

Ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε πως μία τράπεζα βοηθάει περισσότερο όταν είναι ισχυρή και αποτελεί χρέος του τραπεζικού συστήματος προς την οικονομία η διαμόρφωση ενός μοντέλου διατηρήσιμης κερδοφορίας. «Στην Τράπεζα Πειραιώς έχουμε μία νέα και ξεκάθαρη στρατηγική, αλλά και ένα πλάνο ενίσχυσης κεφαλαίων το οποίο εκτελούμε αποτελεσματικά» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε σε μία νέα οπτική για την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι η συμβίωση της τράπεζας με τους πελάτες της από την πρώτη στιγμή της εκταμίευσης ενός δανείου. Όπως υπογράμμισε «είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους πελάτες μας από την αρχή υποστηρίζοντας με την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας την υλοποίηση των σχεδίων τους».   

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχέδιο για πιστωτική επέκταση και αύξηση της διαθέσιμης ρευστότητας στην αγορά, ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς της ελληνικής οικονομίας.