Skip to main content

Κυριάκος: Να αποδείξουμε ότι είμαστε οι αήττητοι πρωταθλητές

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα είναι είδηση πλέον όταν χάνει έδαφος» η ομάδα «και όχι όταν το κατακτά».

Τους λόγους της επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, την πρωταθλήτρια ομάδα Κ19 και τις νέες συνθήκες στο ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού ανέλυσε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Κυριάκος Κυριάκος.

Αναλυτικά τα όσα είπε το μέλος του ΔΣ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

Για το πρωτάθλημα της Κ19: «Ήταν μια επισημοποίηση τιμητική για μια ομάδα που κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο πριν τη διακοπή. Σε περίπτωση που δεν το είχε κερδίσει μαθηματικά, δεν θα συμφωνούσαμε να το κερδίσει. Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ λειτουργούν με μια ενιαία λογική, πατούν πάνω στις ίδιες ποδοσφαιρικές ηθικές αρχές και η πιο σημαντική παράμετρος είναι η σταθερότητα στον πάγκο. Ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να δώσει και τα ιδανικά του ΠΑΟΚ αλλά και να βοηθήσει τα παιδιά».

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Εμείς όταν ανέλαβε ο Σαββίδης την ιδιοκτησία ήμασταν παραγοντικά παιδιά. Ανέβηκε ο πήχης και έπρεπε να μεγαλώσουμε. Ο Σαββίδης ήταν εκεί για να μας διορθώνει τα λάθη μας. Επένδυσε σε εμάς και όλοι μας καταφέραμε με τα λάθη και τις αναποδιές να φτάσουμε ψηλά. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη για εμένα. Ήθελα να είμαι έτοιμος από την προηγούμενη συνεργασία. Δεν ήθελα να φύγω σαν κλέφτης. Του είπα ότι όταν μου ζητάτε εσείς, δεν μπορώ να αρνηθώ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο Μάκης ο Γκαγκάτσης επειδή ποτέ δεν σκέφτηκε το προσωπικό του κόστος και πάντα φόρτωνε όλα τα λεπτά της ημέρας του με τα ζητήματα του ΠΑΟΚ. Από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που κοιμάται, ασχολείται εμμονικά με τον ΠΑΟΚ. Προφανώς είναι η υπερηφάνειά να αντιπροσωπεύεις ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ».

Για τη θέση του ΠΑΟΚ για την παρουσία θεατών: «Εξαρχής όταν τέθηκε το θέμα ήμασταν σύμφωνοι και θετικοί. Πραγματικά ποτέ δεν μπορείς να μιλάς για επιστροφή στην κανονικότητα εάν δεν κάνεις το πρώτο βήμα. Ήμασταν σύμφωνοι λοιπόν. Η μόνη μας διαφοροποίηση ήταν ότι δεν μπορεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να γίνει χωρίς κόσμο και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να γίνει με κόσμο καθώς διακυβεύεται ένα πρωτάθλημα. Εάν είναι να γίνει χωρίς κόσμο το ένα να γίνει και το άλλο. Μακάρι να μπορούσε να δοθεί το πράσινο φως από την πρώτη αγωνιστική».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος: «Είδα υψηλού επιπέδου προετοιμασία των παικτών. Μπήκαν γρήγορα σε ένα ρυθμό. Μου άρεσε και η δουλειά του προπονητή και το κλίμα. Θεωρώ ότι αγωνιστικά είναι σε καλό επίπεδο η ομάδα. Τηλεοπτικά το ''PAOK TV'' αναπτύσσεται συνεχώς. Δεν θα δει ο κόσμος κάτι λιγότερο από ό,τι έβλεπε. Θα δει ίσως και καλύτερη παραγωγή. Είμαστε έτοιμοι. Αυτό που χρειάζεται είναι να θυμηθούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει την καρδιά του πρωταθλητή. Είναι μια ομάδα που δεν έχανε ούτε με αίτηση, προφανώς και θα έκανε μια κοιλιά και είναι στο χέρι τους να αποδείξουν ότι είμαστε οι αήττητοι πρωταθλητές. Με αυτήν την ψυχολογία να μπούμε και στην επόμενη σεζόν».

Για την επένδυση του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Ενδεχομένως να μπορούσε να έρθει το πρωτάθλημα νωρίτερα αλλά το σημαντικό είναι ότι εχουμε αλλάξει επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα πρωταθλητισμού και θα διεκδικεί τα επόμενα πρωταθλήματα και θα είναι είδηση πλέον όταν χάνει έδαφος και όχι όταν το κατακτά».