Skip to main content

Κυριάκος: Σε δημόσια διαβούλευση η Νέα Τούμπα, σε 2-3 μήνες τα πρώτα σχέδια

Η Νέα Τούμπα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να υπάρξει διαδραστικότητα με τον κόσμο ενώ σύντομα αναμένονται τα πρώτα σχέδια του γηπέδου.

Σε δύο με τρεις μήνες αναμένεται να παρουσιαστούν τα πρώτα σχέδια για τη Νέα Τούμπα δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» υπογραμμίζοντας ότι το θέμα του γηπέδου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να υπάρξει διαδραστικότητα με τον κόσμο.

Ο Κυριάκος Κυριάκος σημείωσε ότι η Νέα Τούμπα έφτασε στο σημείο της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος γιατί αποτέλεσε στόχο του Ιβάν Σαββίδη. «Πριν από μερικά χρόνια φαινόταν αδιανόητο, ακόμα και εμείς είχαμε αμφιβολίες για το αν μπορεί το όλο θέμα να φτάσει στο τέλος του δρόμου. Ωστόσο, με την καθοδήγηση και το πείσμα του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τη σκληρή δουλειά όλων όσων εργάστηκαν για το νέο γήπεδο, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα», επισήμανε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το νέο γήπεδο «είναι ένα ιστορικό γεγονός, πολύ σημαντικό και για τον ΠΑΟΚ και για την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα γεγονός που μας φέρνει μεγάλη χαρά, καθώς άνοιξε η πόρτα και ο καθένας πλέον ξέρει τις ευθύνες του για να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο έχει ανάγκη και η πόλη. Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε τον χρόνο σε κερδισμένο και όχι χαμένο. Τρέξαμε τον διαγωνισμό και θα υπάρξει σύμπραξη ελληνικών και ξένων εταιρειών, οι οποίες μέσα σε 2-3 μήνες έχουν την υποχρέωση να μας παρουσιάσουν τα πρώτα σχέδια. Όπως έχουμε πει, το θέμα του γηπέδου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θέλουμε να υπάρχει διαδραστικότητα», είπε αναφέροντας ότι «υπάρχει η εγγύηση του Ιβάν Σαββίδη. Αυτός εγγυάται πως όλα θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρούμε εφικτό ο ΠΑΟΚ να μπει στο νέο του σπίτι το 2026, θα είναι κάτι δυνατό συμβολικά, στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει όλοι να τρέξουν με τους ρυθμούς του ΠΑΟΚ».

Το μέλος του ΔΣ της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα του Καυτανζογλείου. «Το μόνο που συναντήσαμε ήταν εμπόδια και δικαιολογίες της κακιάς ώρας, ώστε να μη φτάσουμε σε συμφωνία. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου, αλλά με τον πολιτικό της προϊστάμενο, ο οποίος δεν έδειξε καμία ζέση για να βρεθεί κοινό σημείο επαφής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Κυριάκος για το γήπεδο του Ηρακλή.